Zaposlenih

800

100%
Št. zaposlenih
 

200

25 %
Št. inženirjev

Kontaktni podatki

Kandijska cesta 60
8000 Novo mesto
  
+386 7 39 18 100
tpv-automotive@tpv.si
www.tpv-automotive.si
TPV Automotive

Logotip

logotip podjetja

RegijaJugovzhodna Slovenija

razvitovsloveniji

Predstavitev podjetja

TPV AUTOMOTIVE

 je razvojni dobavitelj delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Razvija in proizvaja izdelke, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji, ter vpeljuje nove tehnološke rešitve na področju električnih vozil (EV). Njegovim razvojnim rešitvam zaupajo tudi najzahtevnejši kupci – sistemski dobavitelji in proizvajalci vozil s svojimi blagovnimi znamkami, kot so: BMW, Mercedes Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr.

TPV AUTOMOTIVE je usmerjen v štiri ključne programe delovanja, na katerih je zgradil močne kompetence, s katerimi se uspešno dokazuje na svetovnem trgu avtomobilske industrije:

  • Razvojno inženirske storitve (RIS) so program inženirskih storitev na področju razvoja izdelka in procesno tehnoloških rešitev.
  • Aluminijaste komponente e-mobilnosti so program, s katerim se usmerjajo na področje električnih vozil, predvsem na pomembno produktno skupino nosilcev baterijskih elementov in povezovalnih sklopov. Konkurenčno prednost družbe na tem področju predstavljajo tudi procesno tehnološka znanja razvoja in uporabe tehnologij spajanja s trenjem in gnetenjem.
  • Ultra lahke jeklene komponente so program, v sklopu katerega razvijajo in proizvajajo izdelke s pomembnim vplivom na vozno dinamiko ter elemente karoserije in sedežnih struktur, ki sledijo razvojnim smernicam uporabe visoko trdnostnih jekel. Zagotavljajo popolno podporo razvoja izdelka in tehnološko procesnih rešitev od bazičnih raziskav do serijske proizvodnje. Njihove razvojne kompetence na področju “lightweight” rešitev že vrsto let prepoznavajo najzahtevnejši proizvajalci vozil. 
  • Površinska zaščita je program, v okviru katerega na osnovi izkušenj in poznavanja tehnologij nudijo storitve površinske zaščite kovinskih izdelkov in korozijskega preizkušanja. Preizkuse pospešene korozijske odpornosti izvajajo po zahtevanih standardih in omogočajo najvišji nivo zaščite izdelkov.

TPV AUTOMOTIVE je član Skupine TPV, ki jo poleg omenjene družbe sestavljajo še: TPV GROUP d.o.o. (matična družba),  TPV PRIKOLICE d.o.o. (razvoj in proizvodnja lahkih tovornih prikolic v kapitalskem sodelovanju z nemškim partnerjem Bockmann) in TPV AVTO d.o.o.  (prodaja novih in rabljenih vozil ter program celovitih storitev za uporabnike vozil). TPV AUTOMOTIVE je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.

Prisotni so na petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj - ter eni v srbskem Kragujevcu (TPV ŠUMADIJA - hčerinska družba).

Vrednote

Vizija :    Ustvarjamo mobilnost prihodnosti


Temeljne vrednote : vztrajnost, inovativnost, zanesljivost, prilagodljivost, sodelovanje.


Priložnosti

Študentom nudimo štipendije in omogočamo opravljanje strokovne prakse, pripravo diplomskih in magistrskih nalog ipd. Vsakemu študentu je dodeljen mentor, ki skrbi za njegov razvoj. 

Oglas podjetja

oglas podjetja

Klasifikacija dejavnosti

- C25  Proizvodnja kovinskih izdelkov, razen strojev in naprav - M72  Znanstvena raziskovalna in razvojna dejavnost


Ključne besede

avtomobilska industrija e-mobilnost lightweigt razvoj razvojni dobavitelj

Projektu nas je pridruženih že preko 40+ podjetij


V projekt se postopoma vključujejo nova podjetja, ki s tem širijo mozaik pregleda slovenskega gospodarstva.

Pridružite se še vi!

Kontaktirajte nas

Dosegljivi smo vsak dan med 08:00 - 11:00

Zveza strojnih inženirjev Slovenije
Karlovška cesta 3
1000 Ljubljana
T:+386 1 425 47 57

ZSIS združuje pod svoje okrilje 15 članic in je nosilka projekta "Razvito v Sloveniji" Zveza poleg sodeluje z izobraževalnimi, razvojnimi in raziskovalnimi organizacijami, z zbornicami in drugimi organizacijami in institucijami. Vizija Zveze je postati in obdržati prepoznavno vlogo stroke, prakse in znanosti na področju strojništva...

Pošljite nam epošto

ali nam sledite na naših sorodnih povezavah

© 2017 ZSIS
Zveza strojnih inženirjev Slovenije | Razvito v Sloveniji | Created in Slovenia.